Medewerkers – Huisartsen MC Wieënhof – Venray
Header afbeelding
Huisartsen MC Wieënhof
de Wieënhof 1 5802 EZ
Venray

Medewerkers

In Huisartsenpraktijk MC Wieënhof werken zeven huisartsen. Dokter Paping begeleidt als huisartsopleider regelmatig een huisarts in opleiding. Dokter Rossen en dokter Sie begeleiden vaak co-assistenten, die een opleiding tot arts volgen. In onze praktijk werken drie praktijkondersteuners somatiek en een praktijkondersteuner-GGZ. De diëtiste houdt regelmatig spreekuur. Onze praktijkassistentes zorgen er voor dat alles in onze praktijk zo goed mogelijk verloopt. Ook begeleiden zij vaak een stagiaire.

A.A.Paping

Huisarts

BIG-nummer 19036556401

Paping, A.A. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een

P. Sie

Huisarts

BIG-nummer 19040833301

Sie, P.S. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een

N. Rossen

Huisarts

BIG-nummer 39061371301

Rossen, N.N. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een

L. Miggiels

Huisarts

BIG-nummer 19914829101

F. Kersten

Huisarts

BIG-nummer 49066713301

F. Kersten

Praktijkondersteuner Somatiek

Wat doet de praktijkondersteuner? De praktijkondersteuner is een zorgverlener met een HBO opleiding, speciaal opgeleid om de huisarts te ondersteunen en aan te vullen bij bepaalde zorgtaken. De meeste taken van de praktijkondersteuner liggen op het gebied van chronische aandoeningen.

In Noord-Limburg zijn zorgprogramma’s ontwikkeld voor:

  • Integrale chronische zorg:
  • Astma
  • COPD
  • Diabetes Mellitus type 2 (suikerziekte)
  • Hart- en vaatziekten (CVRM)
  • Kwetsbare ouderen

Wanneer u samen met uw huisarts kiest voor behandeling en begeleiding vanuit een zorgprogramma, werken verschillende zorgverleners binnen en buiten uw huisartsenpraktijk samen. De betrokken zorgverleners hebben daarbij beperkte toegang tot uw medisch dossier.

Download hier onze folder over het zorgprogramma.

U kunt ook bij de praktijkondersteuner terecht voor hulp bij het stoppen met roken.

Controles

Bij praktijkondersteuning houdt de huisarts toezicht op het verloop van de behandeling. Periodieke controles bij chronische aandoeningen vinden doorgaans plaats bij de praktijkondersteuners en de jaarlijkse controles ook bij de huisarts. Praktijkondersteuners hebben een vaste overlegstructuur met de huisarts die eindverantwoordelijk is voor hun werkzaamheden.

Meer tijd

Een praktijkondersteuner heeft meer tijd voor u dan de huisarts. Met de praktijkondersteuner kunt u uw situatie uitgebreider bespreken en is er meer tijd om vragen te stellen. Ook is het hierdoor mogelijk om veranderingen in leefstijl beter te begeleiden.

Praktijkondersteuner GGZ

De POH-GGZ/Psycholoog werkt binnen de praktijk samen met de huisarts ten behoeve van het geestelijk welzijn van de patient. Iedereen loopt in zijn leven wel eens tegen problemen aan en soms is het lastig om die helemaal alleen op te lossen. Samen met u bekijkt de POH-GGZ waar zich knelpunten bevinden op psychisch, psychosomatisch of psychosociaal gebied. Van daaruit wordt bekeken of en welke soort hulpverlening voor u geschikt is. Die ondersteuning kan geboden worden binnen de vertrouwde muren van de huisartsenpraktijk of eventueel daarbuiten. Bij de POH-GGZ kunt u in de regel relatief snel terecht en hij heeft doorgaans wat meer tijd beschikbaar voor u dan de huisarts.

Praktijkassistentes

Monique

spreekuurondersteuner

Ria

assistente

Lynn

assistente

Lynn

Emmy

Assistente

Ilse

assistente

Cobie

assistente poh

Diëtiste

Wat is een diëtiste? De diëtiste is een deskundige op het gebied van voeding en alles wat daarmee te maken heeft. Zij heeft een 4-jarige HBO opleiding genoten waarin alles op dit gebied is geleerd en zij kan als geen ander de achtergronden van een aandoening (bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht, allergie) vertalen in dagelijkse voedingsadviezen die hieruit voortvloeien. Zij kan u duidelijk uitleggen waarom bepaalde veranderingen in de voeding nodig zijn en adviezen geven om die in praktijk te brengen. Zij houdt rekening met uw eigen situatie, zoals uw voorkeuren, eetgewoonten, gezinssituatie en budget. Op die manier is de kans van slagen om uw eetgedrag blijvend aan te passen het grootst.

Manager

Ellen

praktijkmanager